Bil: Lama Show

Lamma Show är en mycket populär utomhusmässa som arrangeras i London. Utställningen har växt i en rasande fart och har nu börjat ta marknadsandelar ifrån en annan stor mässa som heter Royal Smithfield som även den hålls i London.

Under årets Lamma Show var det nästan 500 utställare på plats för att kunna visa upp olika typer av lantbruksmaskiner och andra tillbehör. Mässan startade för allra första gången i Lincolnshire för lite mer än 25 år sedan och har sedan dess blivit allt mer betydelsefull för det europeiska jordbruket. Från första början var mässan bara tänkt som en mycket enkel utställning där även de allra minsta företagen skulle ha råd att ställa ut. När den vuxit sig större har flera företag blivit tvungna att samarbeta och vid dåligt väder blir det ofta körigt. Många behöver stabila tält vid ostadigt väder. Detta är något som Cajsa Johansson på Cajsas Kök känner till. Hon förklarar vikten av en bra samarbetspartner så här: "Efter många år i catering- och eventbranschen uppskattar jag trygga leverantörer som jobbar långsiktigt, Hyrtältet är en sådan."

Lamma är egentligen endast en förkortningen som står för Lincolnshire Agricultural Machinery Manufactures Association. Mässan flyttades sedan under 1998 till Newark där den fortfarande hålls varje år. Trots att mässan har växt så pass mycket som den har gjort så är den fortfarande relativt enkel och även ganska billig att medverka i. För alla besökare är det faktiskt helt gratis med både parkering och inträde vilket inte alls är så vanligt för större mässor. Mässan håller öppet under två heldagar varje år och dessa brukar vara i början på Januari.