Bilden är lånad från LINAKS produktkatalog.

LINAK såg dagens ljus 1907 och är idag globalt erkända för hög kvalitet och sina tekniskt avancerade lösningar. Familjeföretaget, som fokuserar på att förbättra människors liv med hjälp av linjära ställdon, har växt sig stora världen över sedan starten. Senast i deras arsenal är höj- och sänkbara kök- och butiksdiskar som lanserades i maj i år.

Redan innan den officiella lanseringen kunde besökare på ZOW och Stockholm Furniture Fair ta en titt på de innovativa lösningarna, som togs väl emot av publiken. I maj släpptes systemet, som går under namnet Baselift, för allmänheten både nationellt och internationellt.

Baselift är den ultimata kombinationen av ergonomi och design – lösningen för de som inte vill kompromissa med någon av de mycket viktiga aspekterna. Systemet kan köra upp till 16 enheter samtidigt och ryms i en sockel utan att ändra storlek på skåpmoduler, vilket innebär att Baselift kan användas utan att anpassa skåpmoduler från andra tillverkare. Med Baselift kan du lyfta köket upp till 100 mm. Produkten påminner om Sörmlandsköks måttanpassade kökslösningar, men med en mer teknisk stomme.

LINAK har ett genomgående grönt fokus i hela sin verksamhet. Av den anledningen är alla komponenter i Baselift fria från PVC och systemet designat för att vara så energisnålt som möjligt. I standbyläge drar ett Baselift-system endast 0,1W per timme. 

Väcktes din nyfikenhet? Kolla in LINAK:s video för att se Baselift ”in action”!