Förr var Marseille ett osäkert resmål och risken att bli bestulen var hög. Nu har Marseille genomgått stora förändringar och har nu förvandlats till en mycket vacker stad. Det tog tid att få bort stämpeln som en stad med hög kriminalitet, men nu har Marseille fått nya hotell, museer och fina tågstationer. Staden är Frankrikes äldsta och har 1,6 miljoner invånare.

Kulturhuvudstad

Marseille är årets Kulturhuvudstad och går under frasen ”From crime to culture”. Besökare kan numera åka hit och njuta av allt som staden har att erbjuda utan att bli av med sina värdesaker.
Biltrafiken har fått ge vika för stora promenadstråk och staden ger ett modern intryck. Dock finns det fortfarande spår av svunna tider.

Attityd som skiljer sig

Marseille ger ett vänligare intryck än många andra städer i Frankrike. Folk tar dagen som den kommer och man känner inte av någon stress här under dagtid. På nätterna händer här desto mer. Här hittar man alltid något som passar alla, stämningen är på topp och musik hörs från varje gatuhörn.

Mångkultur

På den nordafrikanska marknaden nära Le Canebière händer det alltid saker, här står tiden absolut inte still. Detta är en annan sida av Marseille som verkligen visar att de gör sig förtjänta att vara Kulturhuvudstad år 2013. Marseille sjuder av liv från alla världens hörn. Det här är en stad man nog inte tröttar på i första taget. Marseille ligger på franska sydkusten och det tar cirka 24 timmar om man åker buss från Uppsala eller Stockholm. Boka här: http://www.kristianlarsson.se/busscharter.html