Entreprenadföretaget Drivex har gjort nya satsningar inom segmentet jordbrukstraktor. De har tidigare sålt allt från diagonalplogar till strängspridare som fästs vid traktor, men nu lanserar de även en självlastande sandspridarskopa och en ny sidoplog.

De har arbetat tillsammans med flera olika entreprenörer för att ta fram nya verktyg med ett stort fokus på hög kvalité till förmån för pressade priser. Utrustad med de här nya verktygen kan man förvandla sin jordbrukstraktor till en regelrätt vägunderhållningsmaskin, med huvudsaklig målgrupp för professionella brukare.

– Vi har följt utvecklingen kring vinterväghållning de senaste åren och då sett att det blir allt vanligare med jordbrukstraktorer längs våra gator och vägar säger Fredrik Jonsson, utvecklingschef på Engcon Group, i ett pressmeddelande.

Den nya sandspridarskopan är anpassad utefter erfarenheter och behov som Engcon Groups kunder har begärt. Det har lett till att skopan är utrustad med utbytbara fästen som tillåter bakmontering på redskapets trepunktsfäste. Den är också tillverkad med möjligheten att montera vibrator, som ökar spridning av olika sandtyper, samt en konform som underlättar vissa typer av fyllning.

Sandspridaren lanseras i första ledet i 500 liter, 1000 liter och 1500 liter, och de första modellerna kommer finnas tillgängliga för försäljning under mars 2014.

Se deras pressmeddelande här: Drivex gör jordbrukstraktorn till en äkta vägunderhållningsmaskin

Foto: BoråsTruckservice